Kurs_Porträttfotografi_2020.jpg

HEJ,

 

Vill du ta ditt porträttfotograferande till nästa nivå, och skapa foton som berör och skapar uppmärksamhet? Då är det här kursen för dig!

 


 

NYFIKEN!
MODELL BJUDS IN!
LESS IS MORE!
GRÄNSLÖS FANTASI!
Vintage Camera
Nybörjare

BLOCK 1

10 PLATSER

Grundkurs

För dig som har mobil eller systemkamera, men fortfarande använder autoläget eller funderar på att ta ett nästa steg i utrustningsväg. Workshop med teori & praktik.

 

v.31 Mån  27 juli, kl 17-20.

v.31 Ons  29 juli, kl 17-20.

1275:- 

inkl.moms

NYFIKEN!
MODELL BJUDS IN!
LESS IS MORE!
GRÄNSLÖS FANTASI!
DSC_7119.jpg
Nästa steg

BLOCK 2

10 PLATSER

Porträtt som känns

Gruppkurs för dig som vet hur din kamera fungerar och vill ta porträtt som berör och får uppmärksamhet. Workshop med teori och praktik. 2x3h.

v.33 Mån 10 aug, kl 17-20.

v.33 Ons 12 aug, prel 17-20.

2375:- 

inkl.moms

NYFIKEN!
MODELL BJUDS IN!
LESS IS MORE!
GRÄNSLÖS FANTASI!
DSC_3329.jpg
Nybörjare

BLOCK 3

10 PLATSER

Efterbearbetning

Gruppkurs för dig som vill lära dig göra enkla justeringar med stora effekter för slutresultatet. Workshop med teori och praktik. 2x3h.

v.35 Mån 24 aug, kl 17-20.

v.35 Ons 26 aug, kl 17-20.

2575:- 

inkl.moms

NYFIKEN!
MODELL BJUDS IN!
LESS IS MORE!
GRÄNSLÖS FANTASI!
DSC_8387.jpg
Avancerad

BLOCK 4

3  PLATSER

Concept Art

Ta de första stegen mot att göra verklighet av fantasier. Här börjar vi med montage av befintliga porträttfoton. Workshop med teori och praktik. 2x3h.
Egen dator med Adobe Photoshop behövs.

PREL v.37 Mån 7 sept, kl 17-20.

PREL v.37 Ons 9 sept, kl 17-20.

2975:- 

inkl.moms

KURS

PORTRÄTTFOTO

Målgrupp

 

Kursen vänder sig till dig som antingen står på tröskeln till manuellt läge, eller till dig som redan behärskar det. Du som deltagare kommer att ta nästa steg inom porträttfoto oavsett grundförutsättningar, eftersom denna kurs delats upp i flera block av samma anledning. Du bygger ihop din egen kurs för att det ska passa dig så bra som möjligt.


 

Mål

 

Att förstå och kunna skapa porträttfoton som berör och får uppmärksamhet.

Innehåll

 

Vi jobbar med olika delar av fotograferingsprocessen i fyra uppdelade block som sträcker sig från kamerans grundfunktioner och hur man arbetar med modellen/motivet, till avancerad efterbearbetning av foton. Du väljer själv om du vill delta i alla fyra block eller väljer ut delar av dem. Varje block innehåller 2x3h träffar. 

Arbetssätt

 

Kursen som helhet pågår mellan v.30 och v.36. Varje block innehåller 2 tillfällen där första 3h-tillfället används för teori och det andra för praktiska övningar. All kommunikation med såväl mig och övriga deltagare sker antingen via telefon eller på nätet i de grupper vi använder och delges innan varje kursblocksstart.

 

Litteratur/material

 

Vid kursblocksstart tillhandahåller jag hänvisningar till bra ställen att hitta fördjupande/kompletterande studier (både video och läsning). Kursmaterial och övningsuppgifter ingår i kursen.

 

Övrig info

Kursblocken kommer att ha varsitt och/eller ett gemensamt forum för att vi ska kunna hålla kontakt med varandra och ställa frågor löpande.

 

Teoripassen kommer att ske på Nygård 6, Ekshärad och de praktiska delarna kommer att delges inom kursens block, eftersom de varierar beroende på vilken plats som passar bäst för just det momentet. Samtliga block kommer att genomföras v.31-37.

 

Det är ett begränsat antal platser på grund av rådande Covid 19-situation, så först till kvarn gäller.

Betalning sker i förskott och faktureras efter mottagen anmälan (30 dagars betalningstid).

DE FEM FÖRSTA BOKNINGARNA FÅR EN TIMMES INDIVIDUELL COACHNING EFTER GENOMFÖRD KURS.

 

Fler steg?

 

Individanpassad fortsättningskurs efter dina behov kommer att finnas tillgänglig i höst, samt framtida påbyggnadskurser.

Kursledare

Cherin Nilsson

Har du frågor?

Ring mig gärna på 076 - 182 66 50 eller skicka ett mejl till hej@hcnilsson.se

 

 

Vill du vara med och påverka tider, upplägg, få förhandsinformation och träffa andra kursdeltagare på förhand är du varmt välkommen att gå med i vår Facebook-grupp Porträttfoto Hagfors.

Du lär dig tänket och metoderna kring porträttfotograferande i fyra block där du själv plockar ihop den helhetskurs som fungerar bäst för dig i workshop-format (2 tillfällen/kursblock). I kursen ingår bland annat övningar och genomförande av en porträttfotografering med inbjudna modeller, posering och redigering.

ANMÄLAN

Här kan du anmäla dig till de delkurser du är intresserad av i sommar.