top of page
Drömmen om glasträdet Barnbok
HC Nilsson logga Grå

Barnboken
Drömmen om glasträdet

Syftet med Drömmen om glasträdet är att starta tankeprocesser hos främst vuxna. Genom att väva in sensmoralen i enkel, lättsam storytelling och använda ett designmanér som tilltalar inredningsintresserade finns möjligheten att sprida budskapet om att social hållbarhet börjar med hur vi prioriterar och värderar saker runtomkring oss som individer.

  • Hur ofta tillåter du dig själv komma först?

  • Hur ofta känner du att din energi inte räcker till längre?

  • Är det du eller din omgivning som påverkar vad du prioriterar på en dag?

  • Hur ofta tillåter du dig att drömma stort och förverkliga något som du funderat på?

Det är också genom vårt agerande som vi vägleder våra barn snarare än genom våra ord: Barn gör inte som vi säger - de gör som vi gör.

Drömmen om glasträdet Barnbok
Barn Drömmen om glasträdet Barnbok

OM KONCEPTET

Drömmen om glasträdet lyfter kärnan i den här problematiken, men genom en positiv ansats. Istället för att prata om utmaningarna med de stressiga liv vi lever, så bjuder vi in till möjliga vägar ur ekorrhjulet på ett individuellt plan med boken och kommande verktyg & produkter. 

Drömmen om Glasträdet är ett koncept för att påminna oss vuxna om att våga ta nästa steg för något vi vill, men knappt vågar uttala. Med det här barnbokskonceptet vill vi bjuda in vuxnas bortglömda drömmar på nytt och låta dem bli goda exempel för våra barns framtida självförtroende.

HC Nilsson Karaktärdesign Illustration Sally Rasmus
Drömmen om glasträdet Produkter Barnbok
bottom of page