ILLUSTRATIONER

"För barnen blir vi bättre versioner av oss själva"

Elsa och jag har alltid hittat på sagor tillsammans. Redan när hon var liten bebis och aldrig sov hittade jag på allt mellan himmel och jord att prata om, eftersom det var det enda som lugnade henne vissa dagar. Den vanan har följt med oss upp i åren. Hon är nu fyra år och fortfarande hittar vi på om kvällarna när vi kan. När min och Elsas sagovärld runt enhörningen Sally Rasmus och Drömmen om Glasträdet kom till liv var det med stor tvekan jag faktiskt skrev ner den. Att det blev posters av karaktärerna i den var en bedrövad dotters inverkan på ett mammahjärta. Hon var trött på att läsa hastigt nedskrivna ord från en liten, liten lysande skärm: "Men hur ser dom ut då, Mamma?"

Vi har nu kommit en bra bit längre sedan dess. Sagan är nedskriven och responsen från mina Instagram-följare var plötslig och så överväldigande när vi delade karaktärerna med världen i en Story. De ville också ha mer. Nästa steg är nu därför att sagan och sensmoralen ska kunna delas vidare även till dem och deras barn: Inga drömmar är för stora bara vi har modet att fortsätta följa dem, oavsett vad andra tycker om vår väg dit: Skapa mer, döm mindre. Målet är att försöka sprida detta budskap vidare till fler barn och föräldrar som behöver höra det och också för att Elsa till slut ska få hålla den i sin hand.

 

Varje såld poster & barnrumsdetalj tar oss just nu därför närmare den tryckta bokversionen av Drömmen om Glasträdet med ännu fler av dessa illustrationer. För oss blir det i så fall ett bevis från mig till henne att budskapet i den är sant.

 

Inte hade väl jag kunnat tro att jag kunde illustrera upp och trycka en bok även om jag drömt om det, men för henne tänker jag definitivt försöka. 

Återförsäljare

EKSHÄRAD

WEBBSHOP

HAGFORS

FALUN, BORLÄNGE, BJURSÅS

WEBBSHOP

Hagfors, Värmland, Sweden

Gävle, Gästrikland, Sweden 

Tel: 0761826650

hej@hcnilsson.se

@2020 HC Nilsson